Gellak
Duurzame perfectie die tot wel 21 dagen blijft!
Waarom Gellak en geen gewone nagellak?
Gellak is als gewone nagellak, maar dan veel sterker. Deze manicure wordt op dezelfde wijze aangebracht, maar uithard onder een UV- of LED-lamp. De moleculen in de gel combineren, waardoor de gellak hard wordt en direct droogt. Het grote voordeel van gellak is dat de lak niet na enkele dagen begint af te bladderen, maar wekenlang mooi blijft zitten. Je verwijdert gellak wanneer deze meegroeit met je nagels en een te lange uitgroei veroorzaakt, in tegenstelling tot gewone nagellak die wordt verwijderd vanwege slijtage of bladderen. Hoe beter de conditie van je nagels, hoe langer je plezier hebt van de gellak.
De behandeling:
Na een uitgebreide manicure, inclusief vijlen, verwijderen van de dode nagelriemen en opbuffen van de nagelplaat, worden de nagels ontvet. Vervolgens wordt een basecoat aangebracht, gevolgd door twee lagen kleurlak en afgerond met een topcoat. De nagelriemen worden gevoed met een fijne olie en de handen worden verwend met een voeden de handcrème. De behandeling is ook mogelijk op de teennagels. De behandelingsduur draagt ca. 60 minuten.
Waarom en voor wie is gellak een aanrader:
- Verstevigt de nagels, een uitkomst voor vrouwen met zowel lange als korte en/of zwakke nagels.
- Redt vrouwen die weinig tijd hebben voor een dagelijkse manicure.
- Mooi verzorgde nagels, op elk moment van de dag.
Effecten van gellak op je Nagels:
- Gellak dringt niet door in de nagelplaat en vernietigt deze niet, maar beschermt juist tegen beschadiging. Daarom is er geen pauze nodig tussen behandelingen door.
- Nagels hebben geen open structuur en kunnen geen zuurstof opnemen. Alles wat nodig is voor het functioneren van de nagelplaat, wordt geleverd door je bloed.
Risico's:
- Een allergische reactie op gellak komt zelden voor. Volgens de expert zijn er wereldwijd zo’n duizend gevallen per jaar
- Wetenschappers zeggen dat een jaar lang manicure met gellak gelijk staat aan 10 minuten blootstelling aan de zon. Het risico van UV-stralen op de huid, met name de LED-lampen van de nieuwe generatie, is dus minimaal